Historisk arkiv

Statsbesøk til Irland 18. — 20. september 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Kongeparet avlegger statsbesøk til Irland i tiden 18. – 20. september. Frist for presseakkreditering er 11. september.

Priv. til red.

Dato: 24.08.06

Statsbesøk til Irland 18. – 20. september 2006

Etter invitasjon fra Irlands president Mary McAleese vil Kongeparet avlegge statsbesøk til Irland i tiden 18. – 20. september. Kongeparet ankommer Irland 17. september om kvelden.

Foruten seremonielle poster og møter med presidenten og statsminister Bertie Ahern, samt besøk til ordførerne i Dublin og Cork, vil programmet omfatte forsknings- og næringslivsarrangementer med fokus på matkvalitet og dyrehelse, samt maritim sektor. Dronningen vil holde et Norges-foredrag og delta ved Ibsen-markeringer i Dublin. I Cork vil Dronningen åpne utstillingen The Rythm of Light med norske sølvsmykker. Kongeparet avslutter statsbesøket i Cork med en mottakelse om bord i Kongeskipet.

Utenriksministeren, nærings- og handelsministeren og fiskeri- og kystministeren vil inngå i Kongeparets offisielle følge.

Det er bestilt hotellrom for pressen i Dublin på Buswell Hotel (€ 165.- inkl. frokost) og i Cork på Clarion Hotel (€ 145.- inkl. frokost).

Programmet starter mandag morgen og pressen bør ankomme Dublin søndag kveld. Programmet i Cork avsluttes så sent at det ikke er transportmulighet tilbake til Norge. Det er derfor satt opp et charterfly som drar fra Cork kl. 2000 og ankommer Oslo kl. 2330. Pris er kr. 3.000.-.

Påmelding og elektronisk bilde til press@mfa.no Frist for akkreditering er 11.september 2006.

Vennlig oppgi ankomst dato til Dublin og om du ønsker hotell og plass på charterflyet hjem.