Historisk arkiv

Statssekretær Johansen møter frivillige organisasjoner om Darfur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

UD ønsker å ha en tett dialog med norske organisasjoner som har et engasjement i Darfur. Organisasjonene er derfor invitert til et møte med statssekretær Raymond Johansen torsdag 21.09. kl 11.00-12.00 for å drøfte hvordan en ytterligere forverret humanitær krise kan møtes. (21.09.06)

Priv. til red.


Dato: 20.09.06

Statssekretær Johansen møter frivillige organisasjoner om Darfur i Utenriksdepartementet i morgen

Norske myndigheter er sterkt bekymret over utviklingen i Darfur og konsekvensene den forverrede sikkerhetssituasjonen har for sivilbefolkningen og humanitære aktører. Økt voldsbruk og militær aktivitet samt direkte angrep på humanitært hjelpepersonell fører til at organisasjonene ikke får ytt assistanse eller bidratt med beskyttelse til stadig større deler av befolkningen.

UD ser også meget alvorlig på at sudanske myndigheter igjen har suspendert Flyktninghjelpen fra funksjonen som leir-koordinator i Kalma leir for internt fordrevne. Statssekretær Raymond Johansen innkalte i dag Sudans ambassadør i Norge for å protestere mot dette.

UD ønsker å ha en tett dialog med norske organisasjoner som har et engasjement i Darfur. Organisasjonene er derfor invitert til et møte med statssekretær Raymond Johansen i morgen torsdag 21.09. kl 11.00-12.00 for å drøfte hvordan en ytterligere forverret humanitær krise kan møtes.

Statssekretæren vil være tilgjengelig for pressen etter møtet.

Pressekontakt: Informasjonsrådgiver Bjørn Jahnsen, mobil 97164843