Historisk arkiv

Statssekretær Raymond Johansen møtte Etiopias statsminister Meles Zenawi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Raymond Johansen møtte Etiopias statsminister Meles Zenawi i Addis Abeba fredag 20. oktober. De diskuterte både den uløste grensestriden mellom Etiopia og Eritrea, konflikten i Somalia og borgerkrigen i Sudan. (23.10.06)

Dato: 23.10.06

Statssekretær Raymond Johansen møtte Etiopias statsminister Meles Zenawi

Statssekretær Johansen og Etiopias statsminister Zenawi

Statssekretær Raymond Johansen i møte med Etiopias statsminister Meles Zenawi. Foto: Bjørn Jahnsen, UD

Statssekretær Raymond Johansen møtte Etiopias statsminister Meles Zenawi i Addis Abeba fredag 20. oktober. De diskuterte både den uløste grensestriden mellom Etiopia og Eritrea, konflikten i Somalia og borgerkrigen i Sudan. Etiopia er Afrikas nest største land, med 80 millioner innbyggere, og en sentral aktør i konfliktene på Afrikas horn.

- Samtalen med Meles bekreftet at Etiopia og Eritrea fortsatt har svært fastlåste posisjoner, og etter å ha snakket med lederne i begge land er det ikke enkelt å se noen løsning på konflikten, sier statssekretær Johansen i en kommentar.

Johansen møtte president Isayas Afwerki tirsdag 17. oktober i Asmara.

- Jeg har på det sterkeste oppfordret lederne i Eritrea og Etiopia om å søke en fredelig løsning på grensekonflikten, sier statssekretæren.

I samtalen diskuterte Johansen og Meles også Etiopias interesser i forhold til konfliktene i Somalia og Sudan.

- Utviklingen i Somalia har avgjørende betydning for Etiopia, som frykter et radikalt islamsk regime i landet. Jeg orienterte Meles om Norges rolle i den internasjonale kontaktgruppen for Somalia, og oppfordret ham til bidra til en løsning basert på dialog og ikke militære midler, sier statssekretær Raymond Johansen.