Historisk arkiv

Støre til Brussel, Pakistan og India

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil delta på møtet i EØS-rådet som gjennomføres i Brussel 12. desember 2006. Deretter reiser han til Pakistan og India for politiske samtaler. (08.12.06)

Priv. til red.


Dato: 08.12.06

Støre til Brussel, Pakistan og India

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil delta på møtet i EØS-rådet som gjennomføres i Brussel 12. desember 2006. Deretter reiser han til Pakistan og India for politiske samtaler.

Rådsmøtene finner sted to ganger i året. Norge har formannsskapet i EØS-rådet inneværende halvår. Utenriksministeren møter også høyrepresentant fra Rådssekretariatet, Javier Solana, i Rådsbygningen kl. 12.

Støre er tilgjengelig for norsk presse fra ca. kl. 13 på EU-delegasjonen. Det vil også bli mulig å fotografere Solana og Støre når de møtes, i Rådsbygningen. Oppmøte i Rådssekretariatets pressesenter kl. 11:45.

13.-14. desember: Utenriksminister Støre reiser på offisielt besøk til Pakistan hvor han skal ha politiske samtaler med president Mussharaf og utenriksminister Kasuri. I tillegg til bilaterale spørsmål vil bl.a. utviklingen i Afghanistan og FN-reform stå sentralt i de politiske samtalene. Utenriksministeren vil også møte representanter for utenrikskomiteene i Nasjonalforsamlingen og Senatet.

14.-15. desember: Utenriksminister Støre reiser på offisielt besøk til India, der han vil lede det årlige møtet i den norsk-indiske samarbeidskommisjonen sammen med Indias utenriksminister Pranab Mukherjee. Foruten politiske samtaler med Mukherjee og andre indiske ledere skal Støre blant annet holde åpningsinnlegg på et seminar om energisikkerhet i Asia som arrangeres av norske PRIO og det indiske Institute for Defence Studies and Analyses (IDSA).

Pressekontakt er kommunikasjonssjef Anne Lene Sandsten, mob 90858114