Historisk arkiv

Stubholt møter næringslivet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Stubholt møter næringslivet

05.10.06

En av utenrikstjenestens viktigste oppgaver er å bistå norsk næringsliv i utlandet. Derfor ønsker statssekretær Liv Monica Stubholt å ha en god dialog med norsk næringsliv, og inviterer til frokostmøter i Utenriksdepartementet. UD ønsker å få en bedre oversikt over hvilke internasjonale utfordringer ulike bransjer står overfor. Slik kan utenrikstjenesten bli bedre i stand til bistå bedriftene i utlandet.

Første møte med mediebransjen fant sted 1. september. Det er videre planlagt møter med følgende bransjer: næringsmiddel, fiskeri, olje- og gass, finans, turisme/reiseliv og telekommunikasjon. De siste møter i møteserien vil være med representanter for fagbevegelsen og frivillige organisasjoner.

Hvert møte ender opp med en oppsummering med forslag til hvordan konkrete saker kan følges opp. Til slutt vil hele møteserien bli evaluert med sikte på konkrete tiltak for å styrke utenrikstjenestens service og kompetanse i arbeidet med næringsfremme og styrkingen av Norges omdømme ute. Erfaringene fra møteserien vil bli offentliggjort som en uformell erfaringsrapport. Denne vil danne grunnlag for mulig etablering av et næringsøkonomisk forum.