Historisk arkiv

Transport av norske borgere fra Libanon. Status

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Frem til og med i dag har norske myndigheter bistått om lag 900 personer med å forlate Libanon. I tillegg vil det gå en busstransport fra Beirut via Tripoli til Damaskus i dag onsdag med ytterligere 27 personer. Siste transport fra Libanon, organisert og finansiert av norske myndigheter, finner sted i morgen, torsdag, kl 14.00 (lokal tid) hvis behov. (26.07.06)

Transport av norske borgere fra Libanon. Status

  • Krisestab ble opprettet torsdag 13.07.2006. Frem til og med i dag har norske myndigheter bistått om lag 900 personer med å forlate Libanon.
  • I tillegg vil det gå en busstransport fra Beirut via Tripoli til Damaskus i dag med ytterligere 27 personer.
  • Siste transport fra Libanon, organisert og finansiert av norske myndigheter, finner sted i morgen, torsdag, kl 14.00 (lokal tid) hvis behov.
  • Dette skjer på bakgrunn av den lange periode tilbudet om transport har vært åpent, og en merkbar nedgang i behovet for transport de siste dagene. Utenriksdepartementet har få gjenværende personer registrert som ønsker bistand til å forlate landet.
  • Det er blitt informert om dette på det daglige informasjonsmøtet i Beirut.
  • Henvendelser om bistand til transport etter dette tidspunkt vil bli behandlet etter vanlige regler. Dette medfører at eventuelle gjenværende norske borgere som skulle ønske å forlate Libanon selv må finansiere og organisere sin reise. Nordmenn som behøver bistand til å komme seg hjem vil fortsatt få dette. Norsk personell kommer til å forbli i Beirut så lenge sikkerhetssituasjonen tilater det.
  • Dersom det blir en vesentlig eskalering av konflikten vil krisestab kunne bli gjenopprettet. Situasjonen er under fortløpende vurdering.