Historisk arkiv

Transport av norske borgere fra Libanon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Hvis det befinner seg nordmenn i Tyr-området, går det en tysk båt mandag formiddag fra Tyr til Larnaca, Kypros hvor det vil være plass til norske borgere. Det er norske tjenestemenn om bord til å assistere interesserte. Det er ingen norske tjenestemenn på land. (23.07.06)

Transport av norske borgere fra Libanon

Oppdatert 23. juli kl 22:

Båt fra Tyr mandag 24. juli: Hvis det befinner seg nordmenn i Tyr-området, går det en tysk båt mandag formiddag fra Tyr til Larnaca, Kypros hvor det vil være plass til norske borgere. Det er norske tjenestemenn om bord til å assistere interesserte. Det er ingen norske tjenestemenn på land.

Fly til Gardermoen fredag 21. juli

Et chartret fly (SK 7142) fra Damaskus med omlag 130 nordmenn landet på Gardermoen i 21:30-tiden fredag kveld.

Et fly (DBV 711) chartret av norske myndigheter har lettet fra Larnaca, Kypros fredag kveld. Det flyr via Dubrovnik til Gardermoen med totalt 125 passasjerer. Ankomst Gardermoen er beregnet til rundt kl 01:50 natt til lørdag (norsk tid).

Passasjerer fra begge fly vil bli transportert til vanlig ankomsthall på Gardermoen hvor familie og venner kan motta dem.

Øvrige transporter

De to båttransportene fra henholdsvis Tyr og Beirut ankom Kypros natt til fredag. Det FN-chartrede skipet fra Tyr fraktet om lag 30 nordmenn til Larnaca, mens det svensk-chartrede skipet fra Beirut fraktet i underkant av 70 nordmenn til Limassol. Norsk personell var tilstede ved ankomst begge steder, og passasjerene er innlosjert og tatt vare på.

Åtte nordmenn ble fraktet med bil fra Tibnin over grensen til Syria fredag morgen og fortsetter til Damaskus.

Norske myndigheter har så langt transportert om lag 650 nordmenn ut av Libanon.

Økonomi skal ikke være til hinder for at folk skal komme seg hjem. Neste informasjonsmøte på Crowne Plaza Hotel i Beirut er lørdag 22. juli kl. 12, lokal tid. Det vil også bli holdt et møte samme sted søndag kl 12 lokal tid. Klikk her for kart. Vi oppfordrer alle nordmenn som på egenhånd har tatt seg ut av Libanon om å si i fra til Utenriksdepartementet. Dette vil lette registreringsarbeidet.

Telefon: 22 24 20 20

E-post: kontakt-ud@mfa.no

Les også: Råd til norske borgere i Libanon og Om visum og hjemtransport fra Libanon (ikke lenger tilgjengelig)

Se også: UDs landsider