Historisk arkiv

Utenriksministeren på møte om WTO  under  Globaliseringskonferansen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksministeren på møte om WTO under Globaliseringskonferansen

I forbindelse med Globaliseringskonferansen 2006 vil utenriksminister Jonas Gahr Støre 20. oktober være en av innlederne på møtet ”WTO-forhandlinger i krise – alternativer til WTO”. Møtet holdes i Folkets Hus i regi av Handelskampanjen, og inngår i den løpende dialog utenriksministeren ønsker å ha med frivillige organisasjoner og andre viktige bidragsytere i debatten om WTO, handelpolitikk og globalisering.

Temaet på møtet er hva som skjer i WTO etter suspensjonen av forhandlingene i Doharunden i juli og hvilken rolle WTO skal spille i fremtiden. Øvrige innledere er Jan Davidsen (Fagforbundet), Shalmali Guttal (India) og Saliou Sarr (Senegal). Natur og Ungdom, Kirkens Nødhjelp, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Attac og For Velferdsstaten er blant organisasjonene som vil delta i debatten.

Ved siden av møtet om WTO vil årets globaliseringskonferanse rette et spesielt fokus mot konfliktene i Midtøsten og den politiske utviklingen i Latin-Amerika.

Konferansen finner sted på Folkets Hus i Oslo fra 19. til 22. oktober. Se konferansens nettsider for ytterligere informasjon og programoversikt.