Historisk arkiv

WTO Public Forum 2006: Norge aktiv bidragsyter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

WTO Public Forum 2006: Norge aktiv bidragsyter

Statssekretær Liv Monica Bargem Stubholt reiser mandag 25. september til Genève for å delta under WTO Public Forum 2006. Forumet retter seg mot, og er organisert i samarbeid med, "det sivile samfunn", dvs. bl.a. frivillige organisasjoner. Årets tema er ”What WTO for the XXIst Century?”.

Statssekretær Stubholt vil være deltaker i et "High Level Panel on Development". Panelet vil debattere oppfølging av rapportene fra to arbeidsgrupper ("task forces") som har vurdert hvordan man kan styrke hhv. det handelsrettede utviklingssamarbeidet ("aid for trade") og det integrerte rammeverket for handelsrelatert bistand til de minst utviklede land ("Integrated Framework" - IF). Bakgrunnen for begge rapportene finnes bl.a. i erklæringen fra WTOs ministerkonferanse i Hong Kong i desember 2005.

Stubholt fremholder at det er viktig at WTO åpner seg for det sivile samfunn på denne måten og inviterer til en åpen debatt om hvordan WTO bør utvikle seg i årene som kommer. Ikke minst er det viktig at utviklingslandene deltar aktivt i denne diskusjonen. Norge bidrar derfor til finansieringen av årets WTO Public Forum med ca. 1,5 mill.kr., som bl.a. benyttes til å dekke reisekostnader for deltakere fra utviklingsland. Vi ønsker også å involvere norske frivillige organisasjoner i denne debatten, og har i forberedelsene til årets forum holdt et møte med noen av disse.

Nærmere informasjon finnes på følgende internettsider:

http://www.wto.org/english/forums_e/public_forum_e/forum06_e.htm

http://www.wto.org/english/news_e/pres06_e/pr450_e.htm