Historisk arkiv

21 år siden Tsjernobyl-ulykken. Norsk jazz i Kiev

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

26. april er det 21 år siden Tsjernobylulykken. Bodøværingen Jan Gunnar Hoff og hans gruppe holder den dagen en konsert i Musikkakademiet i Kiev i samarbeid med den norske ambassaden.

26. april er det 21 år siden Tsjernobyl-ulykken. Bodøværingen Jan Gunnar Hoff og hans gruppe holder den dagen en konsert i Musikkakademiet i Kiev i samarbeid med den norske ambassaden.

Konserten er støttet av Utenriksdepartementet og vil bidra til å fokusere på miljødimensjonen i nordområdesamarbeidet, noe som vil stå sentralt blant annet under Barentsdagene i Bodø i oktober. Jan Gunnar Hoff Group og Mike Stern vil fremføre Hoffs komposisjon Magma.

Barentsdagene
Regionalt kultursamarbeid og folk-til-folk dimensjonen i Barentsregionen vil stå i fokus under dagene - som i 2008 er planlagt avholdt i Sør-Varanger kommune.

Barentsdagene ble arrangert for første gang i november 2006 i Tromsø som et resultat av et samarbeid mellom Tromsø kommune og Utenriksdepartementet samt en lang rekke frivillige organisasjoner, utdannings- og forskningsinstitusjoner.