Historisk arkiv

Arktisk råd – SAO-møte i Tromsø 12-13 april 2007

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge, ved utenriksminister Jonas Gahr Støre, har for tiden formannskapet i Arktisk Råd. Det første Senior Arctic Official (SAO) møtet på embetsnivå under norsk formannskap arrangeres i Tromsø 12-13. april 2007.

Norge, ved utenriksminister Jonas Gahr Støre, har for tiden formannskapet i Arktisk Råd. Det første Senior Arctic Official (SAO) møtet på embetsnivå under norsk formannskap arrangeres i Tromsø 12-13. april 2007. Møtet vil bli åpnet av statssekretær Liv Monica Stubholt. Samtidig vil det også være en markering rundt åpningen av det nye sekretariatet i Tromsø.Viktige saker på dagsorden er blant annet prosjekter knyttet til oppfølgingen av klimaendringer, status på arbeidet i Arktisk råd samt et prosjekt knyttet til helheltlig forvaltning av havområdene.

SAO-møtene gjennomføres normalt to ganger i året og har som oppgave å følge opp det mandatet som ble gitt på ministermøtet. En viktig del av møtet er viet rapportering om aktiviteter som gjennomføres av de seks arbeidsgruppene i Arktisk Råd.

Dette første møtet under norsk formannskap vil følge opp det norske formannskapsprogrammet og det manadat som ble gitt av ministrene under ministermøtet i Salekhard i oktober 2006. Samtidig vil SAOene ønske velkommen Kina og Italia som har søkt om observatørstatus i Arktisk råd. Det norske formannskapet har i samarbeid med Danmark og Sverige, som tar over formannskapet etter Norge, besluttet å etablere et sekretariat i Tromsø for de neste 6 årene. Sekretariatet skal holde til i lokaler hos Norsk Polarinstitutt og er i ferd med å bli bemannet. Den offisielle åpningen av sekretariatet vil bli foretatt på Polarmiljøsenteret 12. april av statssekretær Stubholt.

Les mer om Arktisk råd