Historisk arkiv

Utenriksminister Støre møter Hans Blix

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Den tidligere lederen for FNs inspeksjonsarbeid i Irak (UNMOVIC), Hans Blix, deltar denne uka på en konferanse i regi av Det Norske Vitenskapsakademiet. Han vil torsdag 20. september ha et møte med utenriksminister Jonas Gahr Støre. Nedrustning og ikke-spredning vil være et sentralt tema under møtet.

Den tidligere lederen for FNs inspeksjonsarbeid i Irak (UNMOVIC) er i Oslo denne uken for å delta på en konferanse i regi av Det Norske Vitenskapsakademiet. Han vil torsdag 20. september ha et møte med utenriksministeren. Nedrustning og ikke-spredning vil være et sentralt tema under møtet.

Mulighetene for å skape en ny internasjonal konsensus om kjernefysisk nedrustning Bilde: Hans Blix møter utenriksminister Støre for å snakke om nedrustning og ikke-spredning av atomvåpen.og ikke-spredning vil være et tema under møtet mellom Støre og Blix. En ny konsensus er en viktig målsetning for 7-landsinitiativet. Videre vil sivilt kjernefysisk samarbeid og hvilken virkning dette kan ha for ikke-spredningsregimet stå sentralt, spesielt med fokus på Midtøsten, samt FN-reform og forventninger til årets generalforsamling.
 
Hans Blix besøker Oslo denne uken for å delta på Det Norske Vitenskapsakademiets konferanse "Nuclear Risks - Safety and Security" 20.-21. ds i anledning akademiets 150-årsjubileum. Fredag vil statssekretær Liv Monica Bargem Stubholt holde innlegg på samme konferanse (se programmet for konferansen).
 
Dr. Hans Blix har tidligere vært svensk utenriksminister (Folkpartiet) og generaldirektør i IAEA. Han er mest kjent for å lede FNs inspeksjonsarbeid i Irak (UNMOVIC). I 2003 ble han utnevnt av den svenske regjeringen til å lede en internasjonal kommisjon om masseødeleggelsesvåpen (MØV). I november 2006 ble Blix valgt som president i Det internasjonale FN-sambandet.