Historisk arkiv

Støre og Bildt i spissen for besøk av en tung svensk næringslivsdelegasjon til Tromsø og Melkøya 10.-12. juni

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

10. juni tar utenriksminister Jonas Gahr Støre imot utenriksminister Carl Bildt og næringsminister Maud Olofsson i Tromsø.

Bildt og Olofsson kommer i spissen for en tung svensk næringslivsdelegasjon hvor også sentrale forsknings- og utdanningsmiljøer er representert. Besøket fra Sverige må blant annet sees i lys av de store spørsmålene som er hoveddrivkrefter bak den økte internasjonale interessen for nordområdene: energi, klima og Russland. Det er imidlertid også et eksempel på at vi fra norsk side har lykkes i å kanalisere den internasjonale oppmerksomheten om nordområdene i en retning som kan tjene våre interesser. 

Støre vil ta med den svenske næringslivsdelegasjon til Melkøya hvor Statoils konsernsjef Helge Lund vil orientere om Snøhvit og selskapets planer for Barentshavet.

Delegasjonen drar så tilbake til Tromsø hvor det er lagt inn besøk til havbruksstasjonen Kårvika, Polaria og Forskningsparken. Svenskene vil her møte sentrale nord-norske ledere innen næringsliv og akademia og hovedfokus vil være på telemedisin, bioprospektering og romindustri. Denne delen av besøket ledes av statssekretær Rikke Lind i Nærings- og handelsdepartementet.