Historisk arkiv

Nasjonalt Europaforum i Bergen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre leder Nasjonalt Europaforum fredag 9. november på Havforskningsinstituttet i Bergen. Han vil også lede debatten i Ungdommens Europaforum samme dag.

Tema for årets Europaforum er klima og maritim politikk i et europeisk perspektiv. Rundt 40 representanter fra ulike miljøer vil delta i diskusjonsforumet, blant annet parlamentarikere, interesseorganisasjoner og forskere. I tillegg er det satt av et begrenset antall plasser til observatører/tilhørere og presse.

Det vil settes fokus på klimaendringenes konsekvenser for Europa, europeisk klimasamarbeid og tiltak for å håndtere klimakrisen. Når det gjelder den maritime politikken vil diskusjonene dreie seg om EUs grønnbok om maritim politikk, næringspolitiske utfordringer i kjølvannet av klimakrisen, skipsfart og fiskeri.

Også for ungdom
Ungdommens Europaforum arrangeres for første gang på Ungdomshuset 1880 i Bergen. Utenriksministeren vil lede debatten. Temaene for denne debatten er klima og europeisk utdanningssamarbeid. Deltakere er ungdom fra Bergen og omegn og representanter for barne- og ungdomsorganisasjoner i Hordaland.

Se priv. til red.

 

Ønsker du å være med som tilhører på Nasjonalt Europaforum, kan du melde deg på til:

Anette Karlsen, nettredaktør Havforskningsinstituttet
e-post: anette.karlsen@imr.no
tlf. 55 23 84 43

Kontaktperson i Utenriksdepartementet:

Marit B. Randsborg, rådgiver
tlf. 22 24 05 21

 

Program

Kl. 10.00  Velkomst og åpningsinnlegg ved utenriksminister Jonas Gahr Støre

Del 1. Klima

Ca. 10.10-11.00  Innledninger ved professor Eystein Jansen fra Bjerknessenteret, Lars Westermark fra Naturvårdsverket i Sverige og Frederic Hauge, leder av Miljøstiftelsen Bellona og viseformann i EUs Teknologiplattform for CO2-håndtering

Kl. 11.00-12.00  Debatt

Kl. 12.00-13.00 Lunsj i Akvariet i Bergen

Del 2. Maritim politikk

Kl. 13.00-13.45  Innledninger ved Kathrine Angell-Hansen, nasjonal ekspert i Maritime Policy Task Force, EU-kommisjonen, forsker Randi Ingvaldsen fra Havforskningsinstituttet og Marianne Lie, adm.dir. i Norges Rederiforbund

Kl. 13.45-14.45  Debatt
      
Ca. kl. 14.45  Oppsummering og avslutning v/ Utenriksministeren