Historisk arkiv

Invitasjon til presselunsj: Solheims reise til Nigeria/Angola

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Søndag 28. januar reiser utviklingsminister Erik Solheim på en ukes besøk til Nigeria og Angola. Media som ønsker mer informasjon om reisen og om temaene, inviteres til presselunsj i UD fredag 26. januar, klokken 1130. (25.01.07)

Priv. til red.

Dato: 25.01.07

Invitasjon til presselunsj: Solheims reise til Nigeria/Angola

Førstkommende søndag, 28. januar, reiser utviklingsminister Erik Solheim på en ukes besøk til Nigeria og Angola. De to oljenasjonene står overfor enorme utfordringer. Hvordan kan den store oljerikdommen komme befolkningen til gode – slik at pengene blir brukt på skoler, veier, sykehus og prosjekter for å bekjempe fattigdom?

Et annet viktig tema for reisen er hvordan den planlagte oljegiganten Statoil/Hydro og norsk næringsliv generelt kan opptre ansvarlig og være en god pådriver for økonomisk utvikling i disse landene.

Solheim ønsker å sette søkelyset på hvordan Norge gjennom programmet ”Olje for utvikling” kan bidra til å styrke oljeforvaltningen, den økonomiske styringen av oljeinntektene og til en forsvarlig håndtering av miljøutfordringene i petroleumssektoren. Korrupsjon og det internasjonale EITI-initiativet vil stå sentralt i diskusjonene med ledere i de to viktige afrikanske landene.

Media som ønsker mer informasjon om reisen og om temaene, er hjertelig velkommen til enkel servering på statsrådens kontor i utenriksdepartementet. Erik Solheim vil redegjøre for formålet med reisen og aktuelle temaer, og svare på spørsmål.

Fredag 26. januar, klokken 1130, i UD. Møt i hovedinngangen.

Pressekontakt: Informasjonssjef Roy Freddy Andersen, tel: 9061 0530