Historisk arkiv

Nordmann ny stabssjef i verdens matvareprogram (WFP)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Paul Gulleik Larsen er utnevnt til ny stabssjef i Verdens matvareprogram (WFP). Larsen er i dag ministerråd ved den norske ambassaden i Moskva, og har tidligere tjenestegjort ved den norske ambassade i Beograd og ved FN-delegasjonen i New York.

Paul Gulleik Larsen (c) UDPaul Gulleik Larsen er utnevnt til ny stabssjef i Verdens matvareprogram (WFP). Larsen er i dag ministerråd ved den norske ambassaden i Moskva, og har tidligere tjenestegjort ved den norske ambassade i Beograd og ved FN-delegasjonen i New York.
 
Han starter i sin nye stilling 9. april, med sete i Roma. Som stabssjef blir Gulleik Larsen en av de nærmeste medarbeiderne til den nyutnevnte lederen i WFP, Josette Sheeran.
 
-    Utnevnelsen av Paul Gulleik Larsen som ny stabssjef i WFP er en gledelig nyhet sier statssekretær Raymond Johansen.  WFP har med dette sikret seg en dyktig og kvalifisert stabssjef. Vi arbeider kontinuerlig med å øke antall nordmenn i FN, og er også av denne grunn svært glade for at Gulleik Larsen er utpekt til en sentral stilling i den største av de multilaterale humanitære organisasjonene.
 
I begrunnelsen for utnevnelsen av Gulleik Larsen ble det foruten faglige og personlige kvalifikasjoner lagt vekt på Norges viktige rolle som støttespiller for FN og humanitært arbeid globalt.