Historisk arkiv

Norge gir 23 millioner kroner til Den internasjonale Røde Kors komiteens (ICRC) arbeid i Sudan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- ICRC er en effektiv og profesjonell humanitær aktør i Sudan, og det norske bidraget på 23 millioner kroner vil bidra til å gi beskyttelse og bistand til befolkningsgrupper direkte rammet av væpnet konflikt, sier statssekretær Raymond Johansen.

Til tross for fredsavtalen som ble inngått mellom regjeringen og opprørsbevegelsen i 2005 er det fortsatt store humanitære utfordringer i Sudan.  Spesielt i Darfur, som FN karakteriserer som verdens verste humanitære krise, er behovene for nødhjelp og beskyttelse enorme.  Siden Darfur-krisens begynnelse har Den internasjonale Røde Kors komiteens (ICRCs) største humanitære program vært nettopp i Sudan. 

-ICRC er en effektiv og profesjonell humanitær aktør i Sudan, og det norske bidraget på 23 millioner kroner vil bidra til å gi beskyttelse og bistand til befolkningsgrupper direkte rammet av væpnet konflikt,- sier statssekretær Raymond Johansen.

-I lys av den vanskelige sikkerhetssituasjonen og de humanitære aktørenes spesielle utfordringer i Darfur er ICRCs innsats svært verdifull.-

Bidraget til ICRC kanaliseres via Norges Røde Kors.  I Darfur vil innsatsen være rettet mot å sikre mat, vann, husly og helsetjenester til sivilbefolkningen.  I lys av det akutte behovet har organisasjonen også påtatt seg ansvaret for beskyttelse og assistanse til de 125 000 internt fordrevne i en av de største leirene for internt fordrevne. Kvinner og barn utgjør majoriteten av befolkningen i leirene, og ICRC tar i sitt arbeid hensyn til deres særlige behov.