Historisk arkiv

Norge gir 75 millioner kroner til FNs humanitære innsats i Det palestinske området

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Den humanitære situasjonen i Det palestinske området er fortsatt svært alvorlig. Norge har på bakgrunn av en humanitær appell fra FN besluttet å gi NOK 75 millioner til FNs brede humanitære arbeid i Det palestinske området.

Den humanitære situasjonen i Det palestinske området er fortsatt svært alvorlig. Sivilbefolkningen lider, spesielt kvinner, barn og unge har det meget vanskelig. Norge har på bakgrunn av en humanitær appell fra FN besluttet å gi NOK 75 millioner til FNs brede humanitære arbeid i Det palestinske området.

FNs humanitærappell for 2007 til Det palestinske området er på USD 453 millioner kroner. Dette er en økning på over 100 % i løpet av ett år. FN-systemet understreker at appellen reflekterer alvoret i den humanitære krisen i Det palestinske området.

Norsk støtte er gitt til organisasjonene UNRWA, OCHA, UNICEF, UNFPA, UNIFEM, WHO, FAO og WFP. Ytterligere utbetalinger over årets FN-appell for Det Palestinske området vil vurderes fortløpende i tråd med utviklingen i den humanitære situasjonen. I tillegg mottar norske frivillige organisasjoner betydelig støtte fra UD til humanitær innsats.

Norges totale utviklingssamarbeid med palestinske institusjoner og vår humanitære støtte til den palestinske befolkningen vil videreføres på minimum samme nivå som i 2006, det vil si ca. NOK 650 millioner. Rundt NOK 290 millioner av dette er humanitær bistand gjennom FN-systemet og frivillige organisasjoner.