Historisk arkiv

”Omveg” på veien i Europa

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

I utstillingen "Omveg" får mellomeuropeere oppleve dristig norsk arkitektur og storslått natur helt uten å legge ut på bilferie i Norge. Utstillingen viser innovative arkitekturprosjekter på rasteplasser og utkikksposter langs 18 norske turistveger, og har fått støtte fra Utenriksdepartementet og Innovasjon Norge.

Utstillingen om arkitekturprosjekter langs norske turistveger starter i Berlin for så å vandre videre til Caen og Paris.

Atlanterhavsveien i Møre og Romsdal.Foto: Turistvegprosjektet, Werner Harstad

Publikum vil oppleve det norske landskapet i kombinasjon med bilturen og moderne design og arkitektur gjennom messingbeslåtte åpninger i et 1900-talls titteskap.

Installasjonene er tegnet av både norske og internasjonale arkitekter, landskapsarkitekter og designere.  Flere av de norske stedene som har fått ny arkitektur som en ekstra opplevelse for turister, har allerede oppnådd internasjonal arkitektfaglig anerkjennelse.

Flydalsjuvet i Geiranger. Foto: Turistvegprosjektet, 3RW

”Omveg” er kurert av Barbro Westling og Peter Johansson, og er et samarbeidsprosjekt mellom Turistvegprosjektet i Statens vegvesen og Norsk Form.


Programoversikt for utstillingen

03.10 – 2.11
"Felleshuset" for de nordiske ambassadene, Berlin.

12.11−25.11
Les Boréales i Caen, Normandie

15.12−19.01
La Galerie d`architecture, Paris.