Historisk arkiv

Terrorfaren i Thailand

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Thailandske myndigheter har hevet beredskapen i Bangkok etter bombeeksplosjonene i Sør-Thailand den senere tid.

Thailandske myndigheter har hevet beredskapen i Bangkok etter bombeeksplosjonene i Sør-Thailand den senere tid.

En rekke koordinerte bombeeksplosjoner fant sted i Sør-Thailand i forbindelse med feiringen av kinesisk nyttår sist helg. Det ble rapportert om seks døde og over 60 skadede personer. Etter de koordinerte bombeeksplosjonene i Bangkok 31. desember 2006 har det vært ytterligere to eksplosjoner litt utenfor Bangkok den 30. januar 2007.

Les mer på ambassadens hjemmeside

Offisielt reiseråd Thailand

Det er tredje gang at man opplever koordinerte bombeeksplosjoner i Sør-Thailand, og mye tyder på at terrorhandlingene blir stadig mer organisert i de thailandske provinsene som Utenriksdepartementet fraråder nordmenn å reise til.

Det er foreløpig ikke klart hvem som står bak eksplosjonene i Bangkok.

Vis aktsomhet

Det siste året har mange fryktet at volden i Sør-Thailand skal spre seg til Bangkok, og bombeeksplosjonene 31. desember og 30. januar har til en viss grad bidratt til å forsterke denne frykten. Det foreligger imidlertid ingen beviser på at eksplosjonene i Bangkok har sammenheng med situasjonen i Sør-Thailand, og ambassaden har ingen informasjon om at trusselbildet i Bangkok har endret seg vesentlig.

Thailandske myndigheter har skjerpet beredskapen i Bangkok siden nyttårsaften og sjekker bl.a. vesker ved nedgangene til metro-stasjonene. Det foreligger en generell terrortrussel i verden i dag, og det kan ikke utelukkes at ytterligere eksplosjoner kan inntreffe i Bangkok eller andre steder i landet. Ambassaden anbefaler nordmenn å vise aktsomhet ved bl.a.  å unngå større folkemengder, følge med i media og lytte til råd fra lokale myndigheter.