Historisk arkiv

Utviklingsministeren på Snutter.no

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Et videoklipp med utviklingsminister Erik Solheim som snakker om næringslivets samfunnsansvar er lagt ut på videotjenesten Snutter.no. Nettsiden er en YouTube-liknende tjeneste for nordmenn, og Erik Solheim er den første statsråden som har lagt ut eget videoklipp på en slik nettside.

Et videoklipp med utviklingsminister Erik Solheim som snakker om næringslivets samfunnsansvar er lagt ut på videotjenesten Snutter.no. Nettsiden er en YouTube-liknende tjeneste for nordmenn, og Erik Solheim er den første statsråden som har lagt ut eget videoklipp på en slik nettside. I USA og andre land er det blitt mer vanlig for politikere å kommunisere gjennom slike nye mediekanaler.
 
Se videoinnslaget på Snutter
 
- Jeg tror dette kommer til å bli mer og mer vanlig blant politikere. Vi kommer nok til å gjøre mer av dette, også med enda mer spissede politiske budskap enn hva som var tilfellet denne gang, sier Erik Solheim til VG Nett, som har laget nyhetssak på debuten.
 
Les nyhetssaken på VG Nett
 
VG Netts redaktør, Torry Pedersen, har ingenting i mot at politikere bruker slike kanaler for å nå ut til nye grupper. Snutter.no drives av VG Nett.
 
- Det er bra for demokratiet at politikerne kan snakke ufiltrert, og de har sikkert også et behov for det. Vi kan stille de ubehagelige spørsmålene utenom. Uansett tror jeg folk er i stand til å skille disse tingene fra hverandre, sier Pedersen.
 
Pedersen sier "det vil bli laget journalistikk på slike videoinnlegg når innholdet tilsier at det bør det".
 
Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold har sett videoen.
 
- Jeg bekymrer meg ikke over det, så lenge man har en uavhengig kritisk presse som også setter fingeren på oppsiktsvekkende ting som blir sagt, sier han til VG Nett.
 
Informasjonssjef Roy Freddy Andersen i utviklingministerens sekretariat mener informasjonsarbeidet i departementet er i endring.
 
- Det er artig å være først ute med dette, men det hadde kommet før eller siden. Utenriksdepartementet må søke nye kanaler for å nå unge mennesker. Medievanene er i sterk endring, og i dag leser færre og færre unge aviser. Det må ikke tolkes som om unge mennesker er mindre interessert i politikk eller i vårt arbeid. Medievanene må vi forholde oss til, og vi må bruke nettet i større grad enn tidligere. Dette er bare starten på en utvikling som vi ikke helt ser konturene av ennå, sier han.