Historisk arkiv

Vietnam og Norge i dialog om menneskerettigheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Raymond Johansen tok blant annet opp ytringsfrihet, demokratisering, dødsstraff og situasjonen for menneskerettighetsforsvarere i Vietnam på årets møte om menneskerettigheter. (18.01.07)

Vietnam og Norge i dialog om menneskerettigheter

17.01.07

Onsdag 17. januar møtte statssekretær Raymond Johansen den vietnamesiske delegasjonen til årets rundebord om menneskerettigheter mellom Norge og Vietnam. Statssekretær Johansen tok blant annet opp ytringsfrihet, demokratisering, dødsstraff og situasjonen for menneskerettighetsforsvarere i Vietnam.

Menneskerettighetsdialogen mellom Vietnam og Norge startet i 2001, og årets møte fant sted i Oslo i tiden 15.-17. januar.

På dagsorden for årets møte sto kriminologi, menneskehandel og vold mot kvinner og barn. I programmet inngikk for øvrig besøk til Høyesterett, Kriminalomsorg i frihet, Senter for menneskerettigheter, Oslo Krisesenter/Rosa-prosjektet samt Oslo politistasjon med en orientering om politiets nystartede prosjekt innen bekjempelse av menneskehandel og prostitusjon.

Den vietnamesiske delegasjonen var sammensatt av representanter for Vietnams utenriksdepartement, Innenriksdepartementet, Justisdepartementet, Arbeids- og sosialdepartementet, flere forskningsinstitutter og Vietnams kvinnebevegelse.

Norge har menneskerettighetsdialoger med tre land - Vietnam, Indonesia og Kina - hvor det er menneskerettighetsproblemer og potensial for forbedring gjennom dialog og kontak