Historisk arkiv

Barn i konfliktsituasjoner

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Barn og væpnet konflikt var tema for Refleksmøtet på Litteraturhuset i Oslo den 23. juni. Spørsmål som ble diskutert var blant annet hvordan man kan komme videre fra standardsetting til implementering i situasjoner hvor nøden og brutaliteten råder, og hvordan kan barn som har deltatt i konflikt reintegreres i lokalsamfunnet og hindre at de blir rekruttert på nytt til nye bevegelser.

Barn og væpnet konflikt var tema for Refleksmøtet på Litteraturhuset i Oslo den 23. juni. Spørsmål som ble diskutert var blant annet hvordan man kan komme videre fra standardsetting til implementering i situasjoner hvor nøden og brutaliteten råder, og hvordan kan barn som har deltatt i konflikt reintegreres i lokalsamfunnet og hindre at de blir rekruttert på nytt til nye bevegelser.

Ulike måter å støtte de barna som er rammet ble diskutert, og det ble lagt vekt på at barn er utsatt også i situasjoner hvor det ikke er åpen konflikt. Panelet var enige om at barns rettigheter og behov må tas med i forhandlinger og fredsbygging, og at utdanning er viktig.

Radhika Coomaraswamy, FNs spesialrepresentant for barn i krig

Radhika Coomaraswamy er FNs spesialrepresentant for barn i krig og hun innledet til debatten. I panelet deltok Elisabeth Rasmusson, Flyktningehjelpen, Annette Giertsen, Redd Barna og Scott Gates, PRIO. Statssekretær Raymond Johansen fra Utenriksdepartementet åpnet møtet.

Les mer om møtet på Redd Barnas nettsider.