Historisk arkiv

Formaliseringsrapportene er klare

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Kommisjonen for fattiges adgang til lov og rett er ferdig med sine sine grupperapporter. Et sammendrag av alle rapportene er nå tilgjengelig på norsk.

Kommisjonen for fattiges adgang til lov og rett er ferdig med sine arbeidsgrupperapporter. Et sammendrag av alle rapportene er nå tilgjengelig på norsk.

Kommisjonen for fattiges adgang til lov og rett har avsluttet sitt arbeid, og hovedrapporten skal lanseres 3. juni i New York. Kommisjonen har hatt fire arbeidsgrupper som har jobbet på avgrensede temaer, og én som har hatt ansvar for å trekke ut det viktigste fra de andre tematiske gruppene. Arbeidsgruppe 5 ble ledet av tidligere utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson.

Formaliseringsprosjektet i Utenriksdepartementet har gjennomgått arbeidsgrupperapportene om temaer som Adgang til lov og rett, Makt gjennom eiendomsrett, en global sosial kontrakt gjennom formaliserte arbeiderrettigheter, og retten til å drive business. Kortversjonene på norsk av disse rapportene, og arbeidsgruppe 5,  kan du lese her. Det er konkrete anbefalinger til reform og til hvordan agendaen kan fremmes. Hovedrapporten til kommisjonen vil i stor grad reflektere funnene fra arbeidsgruppene.

I oppfølgingsarbeidet nasjonalt og internasjonalt er det viktig å bruke dette arbeidet som verktøy og sjekklister for hvilke faser som man må gjennom for å gjennomføre vellykkete reformer. 

Kortversjonene på norsk:

Rapportene i sin helhet på engelsk: