Historisk arkiv

Utenriksministeren om gisselløslatelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Den fransk-colombianske politikeren Ingrid Betancourt, ble sammen med tre amerikanske statsborgere og elleve uniformerte colombianere befridd fra FARC-geriljaen i en redningsaksjon i går. De femten har vært gisler i mellom fem og ti år. Ingen menneskeliv gikk tapt i aksjonen.

Den fransk-colombianske politikeren Ingrid Betancourt, ble sammen med tre amerikanske statsborgere og elleve uniformerte colombianere befridd fra FARC-geriljaen i en redningsaksjon i går. De femten har vært gisler i mellom fem og ti år. Ingen menneskeliv gikk tapt i aksjonen.

- Jeg er svært glad for at Ingrid Betancourt har fått tilbake sin frihet etter over seks år i fangeskap. Dette gir nytt håp for de som ønsker en fredelig utvikling i landet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

- Samtidig er det viktig å minne om at det fremdeles sitter over 700 mennesker som gisler i landet. For å oppnå fred og respekt for menneskerettighetene i Colombia er det viktig at disse blir frigitt, sier utenriksministeren.

- Den langvarige væpnede konflikten i Colombia fører til store menneskelige lidelser, og det er vårt håp at man kan finne en fredelig løsning på konflikten, sier Støre.