Historisk arkiv

Oversikt over mottakere av informasjonstilskudd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Refleksprosjektet utlyste tidligere i vår informasjonsstøtteordningen "Globale endringer, norske interesser og utenrikspolitikken i en ny tid". Hensikten var å bidra til økt debatt og utredning om norsk utenrikspolitikk. Midlene er nå fordelt og oversikten over hvem som mottok støtte finnes her.

Refleksprosjektet utlyste tidligere i vår informasjonsstøtteordningen "Globale endringer, norske interesser og utenrikspolitikken i en ny tid". Hensikten var å bidra til økt debatt og utredning om norsk utenrikspolitikk. Midlene er nå fordelt og oversikten over hvem som mottok støtte finnes her. 

Mottaker:

Prosjekt:

Tildelt kr:

Attac

Skoleringsmøter, seminarrekke, produksjon av rapporter og informasjonsmateriell under tematikken ”Demokratisering av finansmarkedene”

250 000

Én verden

 

Informasjonsbrosjyre og seminar om regionalisering/den politiske integrasjonsprosessen i Europa og dens betydning for prosesser på globalt nivå.

80 000

Fisheries & Aquaculture Development Organisation

Produksjon av debatthefte om hvordan norsk erfaring og kompetanse innen fiskeri kan benyttes i utenrikspolitikken.

50 000

FIVAS

Støtte til kampanjen ”Blå oktober – retten til vann og sanitær” som innebærer seminarer, debatt og filmvisning om tematikk tilknyttet vårt felles ansvar for verdens vannressurser.

50 000

Institutt for statsvitenskap, UiO

Støtte til gjennomføring av ”Aktualitetssymposiet: Energi og miljø”. Forelesninger, seminarer og debatter med fokus på økt kunnskap om energirelaterte miljøutfordringer.

30 000

Muslimsk studenterforbund

Seminar som adresserer temaene muslimer/mangfold i media - hva er det norske selvbildet i en globalisert verden?

50 000

Norges naturvernforbund

Etablering av nettside med direkte rapportering fra internasjonale klimaforhandlingsmøter samt samling av annen relevant bakgrunnsinformasjon som muliggjør at flere involverer seg i debatten.

50 000

Norges sosiale forum

Støtte til gjennomføring av ”Globaliseringskonferansen 2008”. Møter, seminarer, verksteder, debatter og foredrag med innledere fra inn-og utland.

70 000

 

Norsk fredssenter, Lillehammer

Støtte til gjennomføring av seminarene  ”Returpolitikk og fredsbygging” og ”Norge som fredsnasjon - er det plass til flyktningene?” samt publikasjonen ”Flyktninger for fred”

150 000

Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI)

Samarbeidsprosjekt med Utrikspolitiska institutet (Sverige) og Finnish institute of international affairs (FIIA) med sikte på å kartlegge kompetanse og identifisere fellesnordiske forskningsplattformer på utenriks- og sikkerhetspolitiske spørsmål, samt utvikle mulige løsninger for en felles nordisk nettportal

160 000

Norsk utenrikspolitisk institutt

(NUPI)

Styrking av den offentlige samtalen om norsk utenrikspolitikk gjennom oppdatering av nettleksikonet Wikipedia

80 000

Oslo Dokumentarkino

Tilgjengeliggjøre filmer om bedriftenes samfunnsansvar og business/menneskerettigheter med tilhørende guide om hvordan arrangere lokale visninger med påfølgende diskusjoner, samt etablere en nettside for informasjon, tilbakemeldinger og videre diskusjon.

160 000

Slett u-landsgjelda (SLUG)

Produksjon av en rapport om oljefondet som ansvarlig kreditor - Er prinsipper for ansvarlig finansiering tilstrekkelig ivaretatt i forvaltningen av statsobligasjoner i SPU?

Ifm. lansering av rapporten vil det arrangeres seminarer samt produseres opplegg for studiesirkel/foredrag som vil distribueres bredt

150 000

Sund folkehøgskole og Inderøy kommune

Prosjekt rettet mot ungdom med formål å øke kunnskapen om internasjonale spørsmål og deres engasjement gjennom et Internasjonalt forum, nettforum, internasjonal formidling i grunn- og videregående skole (v/ Fredskorps sør-deltakere fra Guatemala & India) og landsdekkende foredragsturne på skoler.

170 000

 Refleksprosjektets nettsider