Historisk arkiv

Refleks-møte om likestilling og utviklingspolitikk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Torsdag 6. mars arrangeres et Refleks-møte med blant annet miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. UD ønsker sammen med LLH og Norad å sette fokus på likestilling og utviklingspolitikk, herunder trygg abort og seksuelle minoriteters rettigheter.

Torsdag 6. mars arrangeres et Refleks-møte med blant annet miljø- og utviklingsminister Erik Solheim. Gjennom et åpent møte ønsker UD sammen med LLH og Norad å sette fokus på likestilling og utviklingspolitikk, herunder trygg abort og seksuelle minoriteters rettigheter.

Stortingsmeldingen "På like vilkår: Kvinners rettigheter og likestilling i utviklingspolitikken" ble lansert tidligere i år. Tema for Refleks-møtet er “Gender Equality and International Development. Rights of Sexual Minorities. Acces to safe Abortion.”

Hva betyr egentlig likestilling, også på disse feltene, for et lands utvikling?  Retten til å bestemme over egen kropp og seksualitet er fellesnevneren og skal være en integrert del av rettighets og utviklingsarbeidet. Men i hvilken grad er det slik? Tas det opp på lik linje med andre likestillingsspørsmål?

Sør Afrika er ikke-diskriminering en del av grunnloven, det gjør at de juridisk sett er et foregangsland for seksuelle minoriteters rettigheter. Hva kan Norge lære av den erfaringen? Hva betyr retten til trygg abort for kvinners likestilling og bidrag til utvikling?

Deltakere:
Erik Solheim, miljø og utviklingsminister
Fikile Vilakazi, leder Coalition of African Lesbians, Sør-Afrika
Dr Ejike Oji, leder Ipas, beskyttelse av kvinners helse og fremme av reproduktive rettigheter
Møteleder: Eva Bratholm, informasjonssjef, Norad

Tid: 6. mars kl.15.00-17.00
Sted: Litteraturhuset, Oslo

Påmelding:  refleks@mfa.no

Se møtet på nett-tv.

 

For mer informasjon: