Historisk arkiv

Mer penger til informasjon om europeisk samarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Tilskudd til informasjon om europeisk samarbeid fra Utenriksdepartementet er nå fordelt. Totalbeløpet er økt med nesten 6 prosent fra 2007.

Tilskudd til informasjon om europeisk samarbeid fra Utenriksdepartementet er nå fordelt. Totalbeløpet er økt med nesten 6 prosent fra 2007.

Utenriksdepartementet forvalter for 2008 kr. 5.287.000,- i øremerket tilskudd til informasjon om europeisk samarbeid. Dette er en økning på 5,74 % fra 2007.

Alle søkerne er underrettet om resultatet av fordelingen. For 2008 er det gitt tilsagn til 76 prosjekter i regi av 31 ulike organisasjoner/aktører.

Midlene skal gå til frivillige organisasjoner og ikke-offentlige aktørers informasjonstiltak overfor norske målgrupper om europeisk samarbeid, samt nettverksbygging i Europa.

Departementet mottok i år søknader til 160 enkeltprosjekter fra mer enn 70 organisasjoner/aktører. Dette er en økning på 23 % fra i fjor. Det ble til sammen søkt om nesten 19,5 mill. kroner.

Det er positivt at mange organisasjoner ønsker å gjennomføre prosjekter om europeisk samarbeid. Samtidig betyr dette at man har måttet foreta en meget streng vurdering av søknadene og at mange organisasjoner dessverre har fått avslag på sine søknader. 

Man har forsøkt å oppnå bredde i fordelingen, både når det gjelder geografi, tematikk og type prosjekter. Mange organisasjoner søkte om svært store tilskudd, men for å oppnå målsetningen om bredde er høyeste tilsagnsbeløp kr. 260.000,-.

I tillegg er det lagt særlig vekt på følgende kriterier:
 
• Det bør være en viss grad av egenfinansiering i prosjektet.
• Det gis ikke støtte til lønns- og driftsutgifter.
• Prosjektinnhold og budsjett må stå i rimelig forhold til hverandre.
• Det gis ikke støtte til politiske partier og offentlige institusjoner.
• Spredningseffekt utover organisasjonen vektlegges.

Liste over prosjekter som er tildelt midler 2008 (pdf)