Historisk arkiv

Statssekretær Håkon A. Gulbrandsen deltar på euro-afrikansk ministerkonferanse om migrasjon og utvikling i Paris

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Den euro-afrikanske ministerkonferansen om migrasjon og utvikling som finner sted i Paris 25. november skal vedta en erklæring om tiltak for mer lovlig migrasjon, tiltak mot illegal migrasjon og om forholdet mellom migrasjon og utvikling.

Den euro-afrikanske ministerkonferansen om migrasjon og utvikling som finner sted i Paris 25. november skal vedta en erklæring om tiltak for mer lovlig migrasjon, tiltak mot illegal migrasjon og om forholdet mellom migrasjon og utvikling. Norge har deltatt aktivt under forhandlingene om erklæringen og under forberedende ekspertmøter i Marokko (mars), Burkina Faso (mai) og Senegal (juli).

Statssekretær Gulbrandsen fremhevet i Norges innlegg betydningen av å sikre et anstendig arbeidsliv for arbeidsmigranter, og av å bekjempe menneskehandel. Pengeoverføringer fra migranter er viktig for mange utviklingsland, og norske myndigheter har innledet en dialog med finanssektoren med sikte på billigere pengeoverføringer. Samtidig er et pilotprosjekt igangsatt for å støtte deltagelse av personer med innvandrerbakgrunn i utviklingssamarbeid. Norge legger videre vekt på tiltak for å begrense hjerneflukt fra utviklingsland. Statssekretæren oppfordret alle land til å oppheve reiserestriksjoner basert på HIV/AIDS status og omtalte slike restriksjoner både som brudd på menneskerettigheter og som en trussel mot folkehelsen.