Historisk arkiv

Norge og Indonesia arrangerer dialogmøte om menneskerettigheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Det årlige møtet i menneskerettighetsdialogen mellom Indonesia og Norge ble avholdt i Jakarta 15.-16. april. MR-dialogen ble startet i 2001 og årets møte var det 7. i rekken. Statssekretær Elisabeth Walaas (UD) ledet en norsk delegasjonen.

Det årlige møtet i menneskerettighetsdialogen mellom Indonesia og Norge ble avholdt i Jakarta 15-16. april. MR-dialogen ble startet i 2001 og årets møte var det 7. i rekken. Statssekretær Elisabeth Walaas (UD) ledet en norsk delegasjon bestående av deltakere fra akademia, myndighetene og NGOer. Årets 3 temaer var bestemt i overenskomst mellom Norge og Indonesia og inkluderte menneskerettigheter i militæret, barns rettigheter, samt økonomiske, sosial og kulturelle rettigheter.

Statssekretær Walaas holdt en åpningstale for ca. 130 deltakere og hadde etterpå møte med den indonesiske justisministeren Andi Mattalatta for å diskutere aktuelle problemstillinger. Walaas møtte også handelsminister Mari Pangestu, som en oppfølging til deres møte under Bali-konferansen i desember 2007 hvor de diskuterte handel og klima.

Deltakerne ved dialogmøtet ble delt i tre arbeidsgrupper for å diskutere temaene og ble oppfordret til å dokumentere sin diskusjon og presentere sine konklusjoner i en avsluttende plenumssamling.

Menneskerettighetsdialogen med Indonesia er en av grunnpilarene i det bilaterale forholdet mellom Norge og Indonesia.