Historisk arkiv

Støre: - Norge akter å bidra

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre hadde mandag et møte med skipsfartsnæringen om piratvirksomheten utenfor Afrikas Horn. – Mitt budskap er at Norge har til hensikt å bidra til sikrere farvann i løpet av 2009, sier Støre.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre hadde mandag et møte med skipsfartsnæringen om piratvirksomheten utenfor Afrikas Horn.  – Mitt budskap er at Norge har til hensikt å bidra til sikrere farvann i løpet av 2009, sier Støre.

På møtet deltok blant annet administrerende direktør Sturla Henriksen i Rederiforbundet og Tore Gjestrum fra Norsk sjøoffisersforbund. De uttrykte begge at de var glade for det nære samarbeidet med UD og NHD i denne alvorlige saken.

Fra venstre: Tore Gjestrum, Norsk sjøoffisersforbund, utenriksminister Jonas Gahr Støre og direktør Sturla Henriksen i Rederiforbundet. Foto: UD

 

- For en sjøfartsnasjon som Norge er det klart at situasjonen er bekymringsfull. Sjøfolks liv og helse settes i fare når skip seiler i området, sier utenriksminister Støre.

Om lag 20 000 skip seiler gjennom området årlig, av disse er rundt 1000 norske.

Tirsdag deltar utenriksminister Støre på et møte i den Internasjonale kontaktgruppen for Somalia (ICG). Deretter deltar han på et høynivåmøte i FNs Sikkerhetsråd i New York. Norge er blant ikke-medlemmene som skal holde innlegg, og Norge har tidligere stått som medforslagsstiller på tre resolusjoner i Sikkerhetsrådet om piratvirksomheten.

- Det er viktig at vi på norsk side deltar i arbeidet internasjonalt med å stanse slik kriminalitet. Det er viktig gitt vår rolle som skipsfartsnasjon samt vårt engasjement på Afrikas Horn, sier Støre.