Historisk arkiv

Solheim diskuterte olje i Ghana

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Ghana har bedre forutsetninger enn de fleste land i Afrika for at oljeinntektene kan komme landet og folket til gode. Akkurat slik de norske oljepengene tilhører det norske folk, sier Erik Solheim.

Dette var miljø- og utviklingsminister Erik Solheims budskap da han tirsdag møtte Ghanas nye visepresident John Dramani Mahama i Accra. 

Norge fortsetter samarbeidet om oljeforvaltning med den nye regjeringen i Ghana. I Oljemøte: Erik Solheim møtte Ghanas nye visepresident John Dramani Mahama i Accra for å diskutere oljesamarbeid. Foto: Jon Berg, MDsin samtale med visepresidenten roste Solheim Ghana for den demokratiske modenhet landet hadde vist i det nylig avholdte presidentvalget. Opposisjonen vant valget med 0,2 prosent (40.000 stemmer). Solheim understreket at det aldri før ha skjedd i Afrika at man har fått et fredelig maktskifte med et slikt utgangspunkt.

Visepresidenten ga uttrykk for at den nye regjeringen sterkt ønsker å fortsette samarbeidet med Norge innenfor programmet Olje for Utvikling. Dette samarbeidet ble innledet med den forrige regjeringen etter at tidligere generalsekretær i FN Kofi Annan ba Solheim om norsk bistand til forvaltning av de store oljeforekomstene Ghana har funnet de siste årene.

Hovedhensikten med besøket var å forankre samarbeidet om Olje for utvikling i den nye regjeringen. Solheim ga videre uttrykk for at man i lys av de stadig tettere forbindelsene mellom Ghana og Norge vurderer å styrke norsk diplomatisk tilstedeværelse i Ghana.  

I tillegg til visepresidenten, møtte Solheim også energiministeren og miljøvernministeren i den nye regjeringen.