Historisk arkiv

Internasjonal konferanse om karbonfangst og -lagring i Bergen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Regjeringen ved statsministeren, utenriksministeren, miljø- og utviklingsministeren og olje- og energiministeren tok imot ministere og høynivårepresentanter fra over 20 land i Bergen onsdag og torsdag for å diskutere hvordan karbonfangst og -lagring kan bidra til å bekjempe klimaendringene.

Regjeringen tok imot ministere og høynivårepresentanter fra over 20 land i Bergen onsdag og torsdag for å diskutere hvordan karbonfangst og -lagring kan bidra til å bekjempe klimaendringene. Opptak fra konferansen kan ses på nett-tv.

Fra Norge deltok statsminister Jens Stoltenberg, som er vert, samt utenriksminister Jonas Gahr Støre, olje- og energiminister Terje Riis-Johansen og miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Aldri før har så mange representanter på så høyt nivå vært i Norge for å diskutere karbonfangst og -lagring. Norge er langt fremme internasjonalt på dette området. På Sleipnerfeltet har Statoil-Hydro i mange år pumpet CO2 tilbake i oljebrønnen.  Sleipner er dermed et av verdens første anlegg for kommersiell karbonfangst og -lagring. Deltagende ministere vil få en befaring på Sleipner før møtene begynner.

På konferansen vil politikere, eksperter, næringslivsledere og frivillige organisasjoner utveksle erfaringer og diskutere fremtiden for CCS som et viktig ledd i kampen mot klimaendringene. Resultatet fra konferansen skal spilles inn mot klimatoppmøtet i København i desember 2009.

Regjeringen arbeider for at verden skal bevege seg mot en lavkarbonøkonomi i global skala. Økt bruk av fornybare ressurser og energiøkonomisering er nøkkelområder for å redusere klimagassutslippene. Samtidig vil ny teknologi være avgjørende dersom man skal nå målet om å redusere globale klimagassutslipp med 50-85 prosent innen 2050. Karbonfangst og -lagring har et stort potensiale for å bidra til å nå dette målet. Regjeringen mener derfor CCS bør være en viktig ingrediens i et nytt internasjonalt klimaregime.

Konferansen finner sted i Grieghallen og på Radisson SAS Royal Hotell Bryggen i Bergen. For ytterligere informasjon, se nettsiden konferansens nettsider.

Konferansen på nett-tv: