Historisk arkiv

Menneskerettighetsdialog mellom Vietnam og Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Årets menneskerettighetsdialog mellom Vietnam og Norge ble avholdt i Oslo 14. – 15. mai 2009. Temaene som ble tatt opp var ytringsfrihet, menneskerettighetsforsvarere, sivilt samfunn rolle, kvinner og likestilling og dødsstraff. Dialogen ble gjennomført i en åpen og konstruktiv tone.

Den vietnamesiske delegasjonen ble ledet av ekspedisjonssjef Le Hoai Trung og den norske delegasjonen av statssekretær Gry Larsen.

Den vietnamesiske delegasjonen kom direkte fra menneskerettighetsrådet i Genéve, hvor Vietnam hadde hatt en gjennomgang av sin menneskerettighetssituasjon. Ved dialogen i Oslo ble diskusjonene fra menneskerettighetsrådet fulgt opp.

Vietnam presenterte også den sosio-økonomiske utviklingen i landet. Dialogen ble gjennomført i en åpen og konstruktiv tone og bidro til å styrke relasjonene mellom Vietnam og Norge.

I tilknytning til dialogen ble det også arrangert et faglig seminar med deltakelse av eksperter fra begge land. Tema for seminaret var kriminologi, offentlighetslov, kvinner og likestilling samt menneskehandel. Seminaret blir fulgt opp av løpende prosjektarbeid mellom landene.