Historisk arkiv

Nasjonalt Europaforum om EØS-avtalen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

”EØS-avtalen 15 år: Erfaringer” er tema for årets Nasjonalt Europaforum, som ledes av utenriksminister Jonas Gahr Støre. Møtet finner sted den 3. november i Oslo.

I år er det 15 år siden EØS-avtalen ble inngått, og i løpet av disse årene er det bygget opp et bredt erfaringsgrunnlag i ulike deler av samfunnet. Hva er våre hovederfaringer med EØS-avtalen? Hvilke implikasjoner har den hatt for Norge og for vårt forhold til EU? Dette er noen av spørsmålene som skal diskuteres på årets møte i Nasjonalt Europaforum.

Regjeringen har varslet at den vil nedsette et offentlig utvalg som skal foreta en grundig gjennomgang av EØS-avtalen. Nasjonalt Europaforum er en mulighet for sentrale samfunnsaktører til å formidle og diskutere sine erfaringer med avtalen.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre leder selv forumet, som ble etablert i 2006 som en arena for dialog og debatt om europapolitiske utfordringer og muligheter med relevans for Norge. 

Møtet arrangeres som en rundebordskonferanse med rundt tretti deltakere. Blant innlederne finner vi blant annet Erna Solberg fra Høyre, Ola Borten Moe fra Senterpartiet og Heidi Sørensen fra Sosialistisk Venstreparti samt forskere og representanter for arbeidslivets parter.

Media og et begrenset antall interesserte vil ha anledning til å følge debatten. 

  • Tid: Tirsdag 3. november 2009, kl. 13.00-16.00
  • Sted: Utenriksdepartementets lokaler i Oslo.
  • Påmelding: Ønsker du å være tilhører på Nasjonalt Europaforum, kan du melde deg på til Maria Martens, rådgiver i Utenriksdepartementet, på e-post: maria.martens@mfa.no