Historisk arkiv

Solheim besøkte flomofre i Pakistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim har besøkt flomofre i Nowshera, midt i Pakistan. De var blant de første som ble rammet av flommen. Nå går de en kald vinter i møte.

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim besøkte flomofre i Nowshera, midt i Pakistan i dag. De var blant de første som ble rammet av flommen. Nå går de en kald vinter i møte. 

– Det gjør inntrykk at vinteren snart kommer. Du ser at husene som var godt bygd Solheim møtte de eldste. Foto: UDfør flommen, står ganske bra. Men de mange fattige som ikke hadde skikkelige murhus, har mistet alt. Det er flott å se at Flyktninghjelpen nå klarer å sette opp igjen boliger for dem, sier Solheim. 

– Så må jeg si det gjør inntrykk å være et sted der det er hundrevis av menn ute, men der vi ikke ser en eneste dame, sier Solheim. 

Norge har gitt 400 millioner kroner til redningsarbeidet etter flommen i Pakistan. Pengene gir folk husly, mat, reint drikkevann og beskytter kvinner og barn. Se detaljert liste over hva pengene går til

– Vi har hatt to gigantiske katastrofer i år, i Haiti og Pakistan. Med klimaendringene må vi dessverre regne med flere naturkatastrofer i årene som kommer, sier Solheim. 

Deler av Sindh-provinsen i sør er fremdeles dekket av flomvann. Over 7 millioner mennesker er berørt. Behovene er store. I andre deler av Pakistan begynner nå gjenoppbyggingsarbeidet for alvor. 

– Innsatsen for å gi nødhjelp og bygge opp landet igjen foregår samtidig, sier Solheim. 

Se flere bilder på Flickr.