Historisk arkiv

Møte mellom Støre og Lavrov i Moskva

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksminister Jonas Gahr Støre har møtt Russlands utenriksminister Lavrov i Moskva. - Samtalen med utenriksminister Lavrov bekrefter at det er vilje på begge sider til å utdype og videreføre samarbeidet om en rekke spørsmål der Norge og Russland har felles interesser, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre etter møtet.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre møtte i dag Russlands utenriksminister Lavrov i Moskva. - Samtalen med utenriksminister Lavrov bekrefter at det er vilje på begge sider til å utdype og videreføre samarbeidet om en rekke spørsmål der Norge og Russland har felles interesser, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre etter møtet.

De to utenriksministrene gjennomgikk en rekke spørsmål knyttet til samarbeidet i nord, som forvaltningen av fiskestammene i Barentshavet, miljø og atomsikkerhet, grensepassering, energi og næringslivssamarbeid. Det planlegges også et russisk statsbesøk til Norge i løpet av våren. 

Under møtet ble det i tillegg diskutert viktige internasjonale spørsmål, som situasjonen i Midtøsten, Afghanistan, nedrustningsspørsmål og utviklingen i Iran.

- Det norsk-russiske forholdet er karakterisert av at det også er rom for å diskutere saker der det er uenighet, for eksempel oppfordret jeg russiske myndigheter til å bidra til reduserte utslipp fra smelteverket i Nikel. Jeg gav også uttrykk for norsk bekymring knyttet til situasjonen for menneskerettsaktivister og journalister i Russland, sier Støre.

Støre og Lavrov i Moskva 03.02.10. Foto: Jan Tjernsli/ambassaden MoskvaMøtet fant sted i en god atmosfære, og det befestet den dynamiske utviklingen i det bilaterale forholdet.