Historisk arkiv

Fiskaa fokuserte på kvinnene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

FNs generalsekretær Ban Ki-moon åpnet denne uka konferansen for verdens fattigste land. Statssekretær Ingrid Fiskaa ledet den norske delegasjonen.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon åpnet denne uka konferansen for verdens fattigste land. Statssekretær Ingrid Fiskaa ledet den norske delegasjonen. 

- Kampen for kvinners rettigheter er viktig. Det er også viktig å koble klima og utvikling tettere sammen. Klimaendringene rammer kvinner Statssekretær Fiskaa som co-chair på konferansen. Foto: Hanne Brusletto, UDhardest. Alle må for eksempel ha tilgang på energi og strøm, sa statssekretær Ingrid Fiskaa. 

Hun ledet den norske delegasjonen på FNs fjerde konferanse for de minst utviklede landene (MUL). Det internasjonale toppmøtet åpnet i Istanbul mandag. I det norske innlegget fokuserte Fiskaa på at likestilling og kvinner er sentralt for utvikling og kampen mot fattigdom.  

Les hele innlegget her. 

Felles ansvar
- Det er et felles ansvar å sikre at konferansen blir en byggestein for å bekjempe fattigdom, sa Fiskaa. 

Det er fortsatt 48 land blant de minst utviklende i verden. 33 av dem er i Afrika. I 2010 levde over halvparten av befolkningen i disse landene på under 1,25 dollar per dag. 

Nyskapende
Energi for alle var også tema da Fiskaa møtte Etiopia, Mosambik, Malawi og Liberia til en arbeidsmiddag. Hun deltok også på et arrangement om nyskapende måter å finansiere kampen mot fattigdom på. Fiskaa fokuserte på at det er viktig å få mer penger til fattige land. 

- Vi må bekjempe den ulovlige strømmen av penger ut av fattige land. Vi må også tenke nytt for å skaffe mer enn bare bistandspenger til kampen mot fattigdom, sa Fiskaa. 

Fiskaa møtte også blant andre lederen for FNs befolkningsfond Babatunde Osotimehin og lederen for forhandlingene fra Maldivene og Finland. 

Handlingsprogram
Konferansen for de fattigste landene varer hele uka, fram til fredag 13. mai. Formålet med konferansen er å vedta et nytt handlingsprogram for 2011-2020. De går også gjennom framgangen for det forrige handlingsprogrammet som ble vedtatt i Brussel i 2001.