Historisk arkiv

Norge vil styrke kvinners rolle i landbruket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Det er viktig å satse på kvinnelige bønder i fattige land, sier statssekretær Ingrid Fiskaa. Hun møtte den nyvalgte lederen i FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) på toppmøtet i Roma.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og statssekretær Ingrid Fiskaa deltok på generalkonferansen for FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO).

– Kvinners rolle i landbruket er viktig. Vi må bidra for å sikre kvinners rettigheter og tilgang til land, ressurser og kunnskap. Vi må satse mer på kvinnelige bønder, sier Fiskaa.

På toppmøtet fremhevet Norge blant annet utfordringer knyttet til likestilling og klimaendringer i landbruket. Norge tok også opp fiskeriforvaltning i samtaler med ministre fra fattige land og ledere i FAO.

Bildet: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og statssekretær Ingrid Fiskaa møtte FAOs nye generaldirektør José Graziano da Silva (i midten).

Bildet: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og statssekretær Ingrid Fiskaa møtte FAOs nye generaldirektør José Graziano da Silva (i midten).

Fiskaa traff også den nyvalgte generaldirektøren, José Graziano da Silva fra Brasil.

- Det var et spennende valg. Graziano da Silva vant en knapp seier. Det var hyggelig å møte ham og gratulere med seieren, sier Fiskaa.

Les UDs pressemelding her.

Sammen med Brekk utvekslet de tanker om hvordan Norge og FAO kan samarbeide framover. Brekk holdt Norges hovedinnlegg på konferansen. Les mer her.

Fiskaa møtte også lederen for FNs høynivågruppe for den globale matkrisen, David Nabarro. De diskuterte FNs innsats for matsikkerhet i verden. Hun møtte også andre ledere i FAO. Tanzanias landbruksminister Jumanne Maghembe har tidligere studert ved landbrukshøyskolen i Ås. Han og Fiskaa snakket blant annet om hvordan det offentlige kan samarbeide enda bedre med privat næringsliv for å utvikle landbruket. Fiskaa møtte også ministrene Alfonso Pedro Canga fra Angola og Kwesi Ahwoi fra Ghana om styrking av fiskeriforvaltningen i Vest-Afrika.