Historisk arkiv

Statssekretær orienterte ambassadører om Barentsrådet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- What has happened over the last 20 years is incredible, sa statssekretær Torgeir Larsen da han orienterte ambassadører om Barentsrådet mandag 11. juni.

- What has happened over the last 20 years is incredible, sa statssekretær Torgeir Larsen da han orienterte ambassadører om Barentsrådet mandag 11. juni.

Torgeir Larsen orienterer om arbeidet
i Barentsregionen. (Foto: Hanne Melfald, UD)

Det var stor interesse for briefen som var så godt som fulltegnet. Etter innledningen fikk statssekretæren spørsmål om bl.a. 20-års markeringen, arbeidet med Kirkenes-II, urfolkssaker og utbygging av ny infrastruktur i regionen. - Jeg er glad for at det er så stor interesse for Barentsregionen, og jeg ser fram til 20-års markeringen neste år, sier statssekretær Larsen i en kommentar. 

Deltakerne på briefen var medlems- og observatørlandenes stedlige ambassadører. Briefen la hovedvekt på Barentsregionen som en ressurs- og foregangsregion i Europa, samt det svært vellykkede folk-til-folk-samarbeidet.

Medlemmer i Barentsrådet er Danmark, Finland, Island, Norge, Russland, Sverige og EU. Canada, Frankrike, Italia, Japan, Nederland, Polen, Storbritannia, Tyskland og USA er observatører.