Historisk arkiv

Norge inngår avtale om helsesamarbeid med Cuba

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Statssekretær Gry Larsen signerer i dag en ny avtale om norsk støtte på 5 millioner kroner til den kubanske helsebrigadens arbeid på Haiti. Norge har støttet helsebrigaden med medisiner, utstyr og vedlikehold av helsesentre siden jordskjelvet på Haiti i 2010.

- Støtten til de cubanske helsearbeiderne på Haiti er et viktig bidrag til Haitis befolkning. Det er også et godt eksempel på effektivt samarbeid mellom land i sør, der Norge er med på å finansiere mens det er Cuba som står for gjennomføringen. De kubanske helsearbeiderne har gjort et imponerende arbeid blant annet for å begrense spredningen av kolera på Hait, sier statssekretær Gry Larsen som i dag er i Havana.

Statssekretær Larsen skal også åpne et ressurssenter for forebygging av naturkatastrofer. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, sammen med ledende norske institusjoner innen naturkatastrofeforebygging, har samarbeidet med sine motparter på Cuba. Cuba rammes jevnlig av naturkatastrofer, men takket være god beredskap og respons er det sjelden mennesker dør i disse katastrofene. Formålet med senteret er at Cuba skal bidra med sin kompetanse til å bygge kapasitet, også i nabolandene.

Statssekretær Gry Larsen er på Cuba fra den 25. til den 27. juni for å følge opp det norske engasjementet i de colombianske fredsforhandlingene. Hun vil også ha møter med cubanske myndigheter, sivilt samfunn og representanter fra kirke og cubansk kulturliv.

Gry Larsen besøker Cuba.
Gry Larsen besøker Cuba. (Utenriksdepartementet)