Historisk arkiv

Norge gir 60 millioner kroner til Libanons arbeid med syriske flyktninger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Hver dag kommer over 1500 nye flyktninger over grensen til Libanon. En av verdens største humanitære kriser utspiller seg nå i Syria. Vold, drap, mangel på mat og helsetjenester kombinert med vinter gjør at stadig flere flykter over grensene til nabolandene.

Hver dag kommer over 1500 nye flyktninger over grensen til Libanon. En av verdens største humanitære kriser utspiller seg nå i  Syria. Vold, drap, mangel på mat og helsetjenester kombinert med vinter gjør at stadig flere flykter over grensene til nabolandene. 

- Det er et internasjonalt ansvar å bidra til at syriske flyktninger kan få tryggere og bedre hverdag. Hjelp til syriske flyktninger i nabolandene er også å bidra til stabilitet over grensene - ikke minst er situasjonen i Libanon skjør. Vi vil derfor støtte Libanons arbeid med å ta i mot de store flyktningestrømmene fra Syria med nye 60 millioner kroner, sier statssekretær Torgeir Larsen. 

Libanon har allerede tatt i mot ca 200,000 flyktninger fra Syria siden konflikten startet i 2011. FN anslår at det til sommeren vil være minst 300,000 syriske flyktninger i landet. 

- Den libanesiske regjeringen og Libanons befolkning gjør en stor humanitær innsats og trenger verdenssamfunnets støtte, sier Larsen. 

Norge arrangerte i dag en konferanse med den libanesiske regjeringen og FN for å drøfte hvordan landet skal håndtere den økende strømmen av syriske flyktninger.  

-  Den libanesiske gjestfriheten strekker seg langt, men det begynner nå å bli vanskelig for landet å sikre det økende antallet syriske flyktninger tak over hodet, sier Larsen. 

Norge har allerede gitt 210 millioner kroner til arbeidet med syriske flyktninger i regionen. I Libanon ga Norge i 2012 33 millioner kroner til flyktningearbeidet og støttet blant annet det libanesiske sosialdepartementet direkte. Dette beløpet blir nå doblet.