Historisk arkiv

Kultur- media- og idrettssamarbeid med land i sør

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Torbjørn Urfjell, politisk rådgiver for utviklingsminister Erik Solheim, lanserer fredag 2. desember ny, norsk strategi for internasjonalt kultur- og idrettssamarbeid. Lanseringen foregår i UNESCOS lokaler i Paris kl. 10. (01.12)

Pressemelding

Nr.: 210/05
Dato: 01.12.2005

Kultur- media- og idrettssamarbeid med land i sør

Torbjørn Urfjell, politisk rådgiver for utviklingsminister Erik Solheim, lanserer fredag 2. desember ny, norsk strategi for internasjonalt kultur- og idrettssamarbeid.

Lanseringen foregår i UNESCOS lokaler i Paris kl. 10. Det er ventet at over hundre delegater fra hele verden kommer.

Det nye samarbeidet får en økonomisk ramme på ca. 160 millioner kr årlig og omfatter kulturutveksling og støtte til etablering og styrking av en levedyktig kultursektor i utviklingsland.

- Den forrige regjeringen fikk tilbakemeldinger fra det norske kultur- og idrettsmiljøet. Når vi presenterer strategien i Paris, vil vi få tilbakemeldinger fra våre samarbeidsland i sør. Det gjør denne lanseringen ekstra spennende, sier Torbjørn Urfjell.

Hovedpunktene i strategien er:

  • Norske faginstitusjoner innen kultur, media og idrett vil få en sterkere rolle når det gjelder støtte til utveksling mellom aktører i Norge og utviklingsland.
  • Strategien vil også styrke direktestøtten til kultursektoren i Norges samarbeidsland for å fremme et levende kultur- og idrettsliv.
  • Strategien ønsker å introdusere idrett som komponent i helse- og utdanningsektoren i utviklingssamarbeidet og i arbeidet for fred og forsoning.

Pressekontakt: Maria Gabrielsen, mobilnummer: 0033 618600161