Historisk arkiv

Utenriksministeren fordømmer terrorbombing i Netanya

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Dette kyniske angrepet på uskyldige sivile ble utført av utført av grupper som er fiender både av israelere og palestinere. Jeg vil gjerne uttrykke medfølelse med ofrene for aksjonen og deres nærmeste, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (07.12)

Pressemelding

Nr.: 215/05
Dato: 06.12.2005

Utenriksministeren fordømmer terrorbombing i Netanya

- Jeg fordømmer på det sterkeste gårsdagens grusomme terrorbombing i Netanya. Dette kyniske angrepet på uskyldige sivile ble utført av utført av grupper som er fiender både av israelere og palestinere. Jeg vil gjerne uttrykke medfølelse med ofrene for aksjonen og deres nærmeste, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Fem israelere ble drept i bombeangrepet, og 95 såret. Dette er den andre terroraksjonen som rammer Israel etter at landet trakk seg ut av Gaza i september i år.

- Den palestinske myndigheten (PA), som var raskt ut med å fordømme udåden, må gjøre hva som står i dens makt for å bringe de som står bak denne avskyelige aksjonen for retten, og for å forhindre nye slike angrep. For å lykkes med dette er det nødvendig med et nært samarbeid mellom israelske og palestinske sikkerhetsstyrker, fremholder utenriksminister Støre.

Aksjoner som gårsdagens undergraver forsøkene på å finne frem til en fredelig løsning på konflikten, og er en direkte trussel mot palestinernes legitime håp om en selvstendig stat, understreker utenriksministeren.

Slike voldsaksjoner understreker nødvendigheten av at partene umiddelbart etterkommer sine forpliktelser i henhold til Veikartet for fred. Denne konflikten blir ikke løst før vi har fått to stater med internasjonalt anerkjente grenser som lever fredelig side om side, sier utenriksminister Støre.