Historisk arkiv

240 millioner kroner til fond for fattige land som rammes av ytre økonomisk sjokk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Regjeringen har besluttet å bidra med 240 millioner kroner til en ny ordning som åpner for sterkt subsidierte lån til de fattigste landene når disse rammes av ytre økonomisk sjokk knyttet for eksempel til naturkatastrofer, krig i regionen og sterke svingninger i prisen på import- eller eksportvarer (22.02.06)

Pressemelding

Nr.: 27/02
Dato: 27.02.2006

Regjeringen gir 240 millioner kroner til fond for fattige land som rammes av ytre økonomisk sjokk


Regjeringen har besluttet å bidra med 240 millioner kroner til en ny ordning som åpner for sterkt subsidierte lån til de fattigste landene når disse rammes av ytre økonomisk sjokk knyttet for eksempel til naturkatastrofer, krig i regionen og sterke svingninger i prisen på import- eller eksportvarer.

- Mange u-land har fått forverrede handelsbetingelser som følge av ytre økonomiske sjokk, for eksempel sterke svingninger i råvareprisen. Denne ordningen vil virke som en støtdemper og bidra til kontinuitet i kampen mot fattigdom, også i tilfeller der utsatte, fattige land uforskyldt får store økonomiske sjokk. Som et rikt land har vi et spesielt ansvar for å bidra til denne ordningen, sier utviklingsminister Erik Solheim.

Fondet er opprettet av IMF etter et forslag fra G8.

- Det norske bidraget gir også finansminister Kristin Halvorsen og meg muligheten til å gå i tettere dialog med en så viktig global aktør som IMF. IMF trenger nordisk påvirkning, understreker utviklingsministeren.

Pressekontakt: Informasjonssjef Espen Gullikstad, tlf. +47 91 70 81 22