Historisk arkiv

Ambassadør Strømmen valgt som viseformann i styret for UNHCR

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

”Det er gledelig at ambassadør Wegger C. Strømmen i dag ble valgt til det sentrale vervet som viseformann i UNHCRs styre. Det er en anerkjennelse til ambassadør Strømmen og til Norges brede og aktive humanitære engasjement” sier statssekretær Raymond Johansen. (06.10.06).

Pressemelding

Nr.: 126/06
Dato: 06.10.2006

Norges ambassadør Wegger C. Strømmen valgt som viseformann i styret for Høykommissæren for flyktninger, UNHCR

”Det er gledelig at ambassadør Wegger C. Strømmen i dag ble valgt til det sentrale vervet som viseformann i UNHCRs styre. Det er en anerkjennelse til ambassadør Strømmen og til Norges brede og aktive humanitære engasjement” sier statssekretær Raymond Johansen. ”UNHCR er nå inne i en viktig omstillingsfase der hensynet til alle de som er drevet på flukt må komme først, samtidig som det er viktig at organisasjonen foretar de nødvendige organisatoriske grep.”

Norsk ambassadør i Genève, Wegger C. Strømmen, ble i dag valgt til viseformann i styret for FNs Høykommissær for flyktninger, UNHCR. Formannen fra Zambia, viseformann Wegger C. Strømmen og rapportøren fra Canada vil rådgi UNHCRs ledelse i alle saker mellom møtene i UNHCRs styrende organer, styret (Eksekutivkomitéen) og Den permanente komité. Valget av ambassadør Strømmen innebærer at han, i tråd med vanlig praksis, forventes å overta som formann neste år. Dette betyr at Norge i to år vil være sentralt plassert i en FN-organisasjon som driver et uvurderlig humanitært arbeide.

Valget ble i år omfattet av stor interesse på grunn av den forestående interne omstillingsprosessen som er innledet i UNHCR. Hovedmålsettingen med de foreslåtte reformtiltakene er å gjøre UNHCR mer kostnadseffektiv og øke evnen til å beskytte mennesker med behov for internasjonal beskyttelse, inkludert internt fordrevne.