Historisk arkiv

Erik Solheim deltar på FNs anti-korrupsjonsmøte i Jordan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Jakten på korrupsjonspengene er et av temaene på konferansen som strekker seg over fem dager. (13.12.06).

Priv. til red.

Nr.: Unr./06
Dato: 13.12.06

Erik Solheim deltar på FNs anti-korrupsjonsmøte i Jordan

Utviklingsminister Erik Solheim deltar i dag på den første statspartskonferansen for FN-konvensjonen mot korrupsjon (UNCAC) i Amman, Jordan. Jakten på korrupsjonspengene er et av temaene.

FN-konvensjonen mot korrupsjon trådte i kraft 14. desember 2005, og er den første internasjonale avtalen om bekjempelse av korrupsjon. Avtalen er til nå ratifisert av 78 stater, deriblant Norge.

Hvordan nasjoner skal kreve og få tilbake penger som urettmessig er ført ut av landet av utro tjenere, står sentralt på denne første statspartskonferansen, 10.-14. desember. Hvordan hjelpe land som vil korrupsjonen til livs er et annet viktig tema. Andre FN-organisasjoner, Verdensbanken og aktører som involvert i anti-korrupsjonsarbeid, deltar også på konferansen.

– Korrupsjon er et alvorlig hinder for økonomisk og sosial utvikling, særlig i de fattige landene. Kampen mot korrupsjon har derfor høy prioritet i vårt utviklingssamarbeid. Vi jobber nå aktivt for å løfte dette temaet på den internasjonale politiske dagsorden. UNCAC er et viktig instrument i dette arbeidet, sier Solheim.

Sammen med finansminister Kristin Halvorsen lanserte han sist uke Utenriksdepartements anti-korrupsjonsprosjekt, som skal bidra til å styrke Regjeringens innsats på området.

Pressekontakt: Narve Solheim, mobil: 48 29 96 90 / satellitt: +882 165 1106 185