Historisk arkiv

Forsoningssamtaler mellom Haiti og Den dominikanske republikk i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Samtalene finner sted i Oslo og Kristiansand denne uka - med Utenriksdepartementet og Kirkens Nødhjelp som tilretteleggere. (29.08.06)

Priv. til red.

Nr.: Unr/06
Dato: 28.08.06

Forsoningssamtaler mellom Haiti og Den dominikanske republikk i Norge

28. - 31. august møtes de to landene til freds- og forsoningsdialog i Oslo og i helgen 1.-3. september fortsetter dialogen i Kristiansand. Både religiøse og politiske ledere fra de to landene vil være tilstede. Utenriksdepartementet (UD) og Kirkens Nødhjelp (KN) er tilrettelegger for samtalene, noe de har vært siden 1999.

Haiti befinner seg i en krevende stabiliseringsprosess under nærvær av en betydelig FN-styrke som nylig fikk forlenget sitt mandat. Etter vellykkede valg i år ser man dessverre nye tilløp til vold og uro i landet. En konstruktiv utvikling av forholdet mellom de to land, vil være avgjørende for stabiliteten på hele Hispaniola. Partene går nå inn i en ny runde med samtaler.

Konferansen som starter i dag setter fokus på mulighetene for konkret samarbeide om sikkerhet, migrasjon og utdanning. Møtene er en direkte oppfølging av en konferanse som et dominikansk-haitiansk kirkenettverk arrangerte i Santo Domingo i mai i år, med støtte fra UD og KN.

Pressekontakter: Spesialrådgiver Johan Christopher Vibe (mobil 91 66 43 20) og rådgiver Rut Giverin Krüger (mobil 95 22 71 41)