Historisk arkiv

Jordskjelv i Indonesia 27. mai 2006

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Nok en gang har et kraftig jordskjelv rammet Indonesia, med tragiske følger for befolkningen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en kommentar til jordskjelvet på øya Java. Jordskjelvet utenfor byen Yogyakarta, med styrke 6,2 på Richter-skalaen, inntraff tidlig lørdag morgen mellom 05.00 og 06.00 lokal tid. (27.05.06)

Pressemelding

Nr.: 66/06
Dato: 27.05.2006

Jordskjelv i Indonesia 27. mai 2006

- Nok en gang har et kraftig jordskjelv rammet Indonesia, med tragiske følger for befolkningen, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre i en kommentar til jordskjelvet på øya Java. Jordskjelvet utenfor byen Yogyakarta, med styrke 6,2 på Richter-skalaen, inntraff tidlig i dag morges mellom 05.00 og 06.00 lokal tid. Det er meldt om et stort antall omkomne og omfattende materielle skader. Tallet på omkomne er forventet å stige.

Utenriksdepartementet arbeider nå for å få en oversikt over situasjonen, inkludert om det befinner seg nordmenn i det aktuelle området. Ambassaden i Jakarta har hatt kontakt med samtlige nordmenn som er registrert som boende i Yogyakarta. Alle er i god behold.

Utenriksdepartementet er i kontakt med både FN-systemet og Norges Røde Kors for å kartlegge behovene. Gjennom Norges Røde Kors støtter Utenriksdepartementet oversendelsen av 8 eksperter til å igangsette driften av et feltsykehus i det rammede området. I tillegg vil også feltsykehuset som ble gitt i forbindelse med flodbølgekatastrofen flyttes til det aktuelle, rammede området.

- Vi vil vurdere ytterligere bistand avhengig av behovene som meldes inn, sier utviklingsminister Erik Solheim.

Vi oppfordrer alle nordmenn som måtte befinne seg på reise i Indonesia, eller som ikke har registrert seg i forbindelse med midlertidig opphold, om å melde fra til ambassaden i Jakarta, som kan besvare henvendelser fra familie, venner og kontakter i Norge.

Ambassaden kan kontaktes på telefon: 00 62 (0) 815 970 038 / 00 62 21 576 1523.

E-post; emb.jakarta@mfa.no med kopi til eit@mfa.no.

Utenriksministeren og utviklingsministeren uttrykker begge sin dype sympati med den indonesiske befolkningen, som nok en gang er rammet av en naturkatastrofe.

Pressevakt UD: Stein Iversen 95 16 84 71