Historisk arkiv

Libanon. De fleste nordmenn i sikkerhet, sier utenriksministeren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Jeg er veldig glad for at vi har lykkes med å bistå så mange nordmenn i Libanon med å komme seg i sikkerhet. Det har vært en stor utfordring å få organisert transport, særlig for utsatte gruppen som befant seg sør for Litani-elven. Det er derfor med glede at den siste familien som befant seg i dette området kom seg ut i løpet av søndag formiddag, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre. (23.07.06)

Pressemelding

Nr.: 98/06
Dato: 23.07.2006

Libanon. De fleste nordmenn i sikkerhet, sier utenriksministeren

- Jeg er veldig glad for at vi har lykkes med å bistå så mange nordmenn i Libanon med å komme seg i sikkerhet. Det har vært en stor utfordring å få organisert transport, særlig for utsatte gruppen som befant seg sør for Litani-elven. Det er derfor med glede at den siste familien som befant seg i dette området kom seg ut i løpet av søndag formiddag, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Arbeidet er ikke over. Fortsatt gjenstår det å få brakt de nordmenn som ønsker det hjem til Norge. Dette arbeidet pågår for fullt.

Det har vært arbeidet under svært vanskelige og til tider farlige forhold i Libanon, Syria og Kypros. - Når vi nå har fått ut de aller fleste nordmenn fra Libanon, vil jeg rette en stor takk til de som har bidratt til å muliggjøre dette, uttaler Støre.

- Det har vært et tett samarbeid mellom UD, politi, forsvaret og helsemyndighetene. Samtidig har den hjelpen vi har fått fra rederiet Høegh og frivillige organisasjoner i Libanon vært til uvurderlig hjelp. Det gjelder også den støtten vi har fått fra det libanesiske Røde Kors. Uten denne bistanden ville vi ikke ha lyktes med å uttransportere mer enn 800 norske og omlag 1000 utenlandske statsborgere, understreker Støre.

- En av de viktigste oppgavene i tiden fremover vil være å avhjelpe de lidelsene som er påført den libanesiske sivilbefolkning. Det vil Norge gjøre i nært samarbeid med FN og frivillige organisasjoner med kjennskap til Libanon, avslutter utenriksministeren.